БЪЛГАРСКИ | ENGLISH

ГРИГОР ДИМИТРОВ

Български тенисист

Последен мач сингъл
Monte-Carlo Rolex Masters, €5950575
Монте Карло, Монако,
R16: [7] Холгер Руне (DEN )
загуба: 6-7(9) 6-3 6-7(2)


Следващ мач сингъл
Mutua Madrid Open, €7877020
Мадрид, Испания,
R64: T.B.A.

Текущо класиране
101
Двойки: 1263
15 апр. 2024

No 36 Juan Monaco is the Opponent of Dimitrov at the Start in Barcelona

16 апр. 2011
Grigor Dimitrov will start against seed 16 Juan Monaco of Argentina in the first round of the ATP 500 tournament in Barcelona, Spain. The South American is 27 years old and occupies No 36 of the ATp ranking. His best position is No 14 in 2008. He won 3 ATP tournament titles and reached the finals of other 7 all of them on clay. This year Monaco has 7 wins of 15 matches. This week he lost in the first round of the Monte Carlo Masters to Jo-Wilfried Tsonga. At Miami Masters he lost to Roger Federer in the second round.
3 коментара напиши коментар



yankov
18 апр. 2011
#2: Korbun,аз пък му следя мачовете още от както го гледах на финала на Уимбълдън.Е бога му умрях си от кеф.Когато е агресивен спирка няма,но малко му трябва да си разстрои играта.А и не съм съгласен с теб,че подражава на някой(Федерер).Фен съм на Федерер и да си го виждал той да се хвърля по корта както Григор?Да се бори като нашия?Няма да го защитавам с това,че е слаб на клей.Няма роден научен,няма роден победител.Хората си имат недостатъци,а ако е достатъчно силен да се научи може би ще стане ТОП Тенисист.Всичко зависи от него.А от нас като фенове на този спорт ще викаме на състезания за него,пък той да прецени дали ще играе за да ни зарадва или за пари.Лично негово решение.Аз си дера гърло и пред монитора,ама на Ролан Гарос на корта ще викам,та чак в България ще ме чуят :)

Korbun
18 апр. 2011
#1: Следя всеки мач на Григор от средата на миналата година. Регистрирам се и пращам пари на какви ли не букмейкърски къщи, за да мога да го гледам. Стискам палци всеки път, но на фона на целта която той и Макнамара обявиха - влизане в топ 50, бих споделил следното:
За да влезеш в топ 50, трябва да победиш тенисист от топ 50. Не може да се надяваш, да си там, ако не си стегнеш задника и спечелиш не само един, а поредица мачове от такъв ранг. Да победиш Шутлер и след това да загубиш от Габашвили...Тъпо...Бих искал да спомена мача срещу Шутлер, където победител беше.. Шутлер. В смисъл, че каквото и да се случи на корта, беше негово дело. Не съм гледал статистиката от мача, но германецът направи поне 50 непредизвикани грешки. Сега следя мача с Монако и освен да се ядосвам, друго не ми остава. Знам, че аржентинецът е специалист и то много добър на клей. Позволявам си един съвет към треньора и състезателя. Колкото по-малко имитирате някой си, толкова по-добре. Не искаме да гледаме Григор, който приличал на Сульо, Пульо или Атанас. Искаме да виждаме Григор, който играе като Григор. Гледал съм го на живо, знам, че има качества, но ако не си подобри играта с краката, движението по корта, сигурността на сервиса.....ще си остане Чаленджър играч.....Или Фючърс...Между 70 и 150-то място.......Не, че за нас, българската публика това ще е проблем. Не. Не сме и мечтали за играч в топ 70, но предвид надеждите, е добре да се помисли върху това
Знам, че Григор не играе за мен, не играе за България, въпреки, че ако постигне някакъв успех(пожелавам му го от цялото си сърце) с него ще се отъждестви Бойко, Мойко, всякакви незнайни моменти лидери, а не смятам, че момчето иска това.
Все пак желая успех и стискам палци.....
Ако се наслаждава малко повече на играта, а не реагира като обикновен средняк тенисист...на който музиката там му пречела, онзи на третия ред бил небръснат, слънцето било накриво......ще дойде и успеха.....Желанието да сътвориш нещо на корта, а не да играеш като някой си, защото един или двама незнайни френски коментатори решили да те оприличат на Федерер.

andybucci
17 апр. 2011
#0: c'on Grigor!!! a strong start in Barcelona!!!




Напиши коментар

За да напишете коментар първо трябва да се логнете