БЪЛГАРСКИ | ENGLISH

GRIGOR DIMITROV

Bulgarian Tennis Player

Last Single Match
BNP Paribas Open, $8995555
Indian Wells, CA, USA,
R16: [4] Daniil Medvedev (___ )
loss: 4-6 4-6


Next Single Match
Miami Open, $8995555
Miami, Florida, USA,
R128: T.B.A.

Current Ranking
121
Doubles: 1261
18 Mar 2024

13-years-old Malaysian Boy Inspired by Grigor Dimitrov

01 Dec 2020
Григор Димитров е звезда в тениса и любимец на малки и големи навсякъде по света.


Най-добрият български тенисист пленява феновете с неоспоримите си умения на корта, но и поведението му отвъд играта също му печели много поддръжници. Тенис сезонът официално приключи, а звездите на спорта си почиват за кратко преди да се впуснат в подготовка за следващата година.


От сайта на ATP бяха предизвикали подрастващите любители на тениса да напишат есе на тема "Ако можете да пренапишете историята и да превърнете една загуба на любимия си играч в победа, кой мач ще бъде това и защо?".


Е, сред трите публикувани произведения на фенове до 18-годишна възраст, на първо място попада творба, посветена на Григор Димитров!


Българинът е герой на разказа на Харолд Брент Хо от далечна Малайзия, който във фантазията си придава друг завършек на поражението на Гришо срещу Рафаел Надал в епичен полуфинал преди три години в Мелбърн, когато първата ни ракета отстъпи в пет сета на легендарния испанец (3:6, 7:5, 6:7, 7:6 и 4:6). А ето този bet365 бонус код би бил полезен за всички. И побира вдъхновението си в 500 думи, каквото е предизвикателството на ATP към малките фенове на тениса.


Есето на Хо е избрано като един от победителите в конкурса и бе пубиликувано на официалния сайт на тенис асоциацията.


Ето и какво пише 13-годишното момче от Малайзия, озаглавило творбата си "Българският боен дух"


"Ако мога да променя една част от историята на любимият ми тенисист, Григор Димитров, то това ще бъде онзи класически полуфинал на Australian Open срещу Рафаел Надал.


За това си има и причина и тя е интензивността, която и двамата тенисисти демонстрираха, приличаше на жесток двубой по тенис на маса или на наистина оспорван футболен мач. Страстта и непреклонния дух на Григор, в комбинация с огненото отношение, което Рафаел винаги има, прави този мач изключително интригуващ за гледане.


Най-мъчителната болка, която някога съм изпитвал пред телевизора, стичащата се по лицата и на двамата пот, изцеждащата се сила и напреженние отвъд границите. Бях съкрушен, когато Григор загуби.


Представям си такъв завършек - Димитров и Надал са равни до последно в тайбрека, Григор изостава с 15-16 при мач пойнт за Надал. Негов ред е да сервира, като първо удря мрежата, а след това прави ас с най-големи топспин, виждан някога, за да изравни до 16-16.


Сега е ред на Надал да подава, като той сервира добре, но Григор е в състояние да върне топката, а Рафа я праща в дясната част на корта, след което Григор я връща на линията. Рафа се втурва с пълна скорост напред, за да върне удара, а после сякаш от нищото, Григор избухва със супер бекхенд по правата, за който Надал не може да се върне нарвме.


Първоначално Григор губеше с 15-16, а сега води със 17-16. Големи букви на екрана изписват MATCH POINT. Мач пойнт за Григор при негов сервис, който обаче е даден в аут.


Григор иска намеса на "ястребовото око", всички по трибуните гледат в екрана, а докато топкат лети, емоциите са максимално разклатени. Краткото напреженеи и мълчанието и се превръщат в шумни радостни викове. Топката е хванала линията със съвсем малко, но достатъчно, Григор е спечелил тайбрека.


Ето така си представям края на онзи мач, а после Григор печели и титлата."


В действителността тогава Григор загуби след велика битка, но ни остава да се надяваме, че един ден ще превърне мечтата на този малък фен в реалност. И така ще зарадва не само него...
0 comments post comment






Post Comment

To post comments you should first login