БЪЛГАРСКИ | ENGLISH

GRIGOR DIMITROV

Bulgarian Tennis Player

Last Single Match
Miami Open, $8995555
Miami, Florida, USA,
Q: [1] Carlos Alcaraz (ESP )
win: 6-2 6-4


Next Single Match
Miami Open, $8995555
Miami, Florida, USA,
SF: [4] Alexander Zverev (GER )

Current Ranking
121
Doubles: 1261
18 Mar 2024

Grigor Dimitrov Showed His New Girlfriend

30 Nov 2020
Григор Димитров публикува за първи път обща снимка с новата си приятелка - руската милиардерска дъщеря Лолита Османова.

Тя бе в ложата на българина на турнира по тенис във Виена, но така и досега нямаше публично признание за тяхната връзка.

Днес в социалните мрежи обаче българската звезда на тениса открехна „темата“, като публикува селфи с Лолита на която двамата са по улиците на френския алпийски курорт Анси.

В предишните дни и двамата пускаха снимки, но на места от природата, като посетиха и "Моста на влюбените" в градчето.

Както и Димитров, така и 27-годишната рускиня също живее в Монте Карло, където има собствен бизнес.

В последните години първата ракета на България Григор Димитров никога не е бил във връзка с жена със скромни финансови възможности. И Мария Шарапова, и Никол Шерцингер са притежателки на дебели банкови сметки. Сегашната изгора на тенисиста обаче е истинска богаташка. Тя е жената, чиято сватба с друг руски богаташ е обявена за сватба на 2017 година. Става дума за красивата рускиня Лолита Османова, която бе разпозната като блондинката, която горещо подкрепяше Григор на турнира във Виена.

Лолита е дъщеря на руския олигарх с арменски произход Елдар Османов, който притежава енергийния холдинг "Межрегионсоюзэнерго" (МРСЭН). Преди 3 години тя се омъжва за Гаспар Авдолян, син на олигарха Алберт Авдолян, който е инвеститор и акционер в компанията "Yota". Сватбата се провежда в "Долби тиътър" на булевард "Холивуд" в Лос Анджелис - залата, в която се връчват филмовите "Оскар"-и. Предполага се, че за сватбата са похарчени между 10 и 25 милиона долара.

Младоженците не изпращат обикновени покани за тържеството, а черни кутии, съдържащи статуетка "Оскар", химикалка, игрални чипове и златни плочки с имената им. На сватбата присъстват 800 гости. Половин милион долара са похарчени само за цветята за събитието. Сватбената торта е на 10 етажа. Със свои изпълнения гостите забавляват Лейди Гага и Джейсън Деруло. Роклята на булката е на Зухаир Мурад и тежи 50 кг. Сватбата е толкова разкошна, че заема първо място в класацията сватба на годината.

Само година след пищното събитие Османова и Авдолян се развеждат. Една от възможните причини за това може да е финансова. Твърди се, че бащата на Лолита е бил задлъжнял към кредитори и към него е имало голям брой искове и няколко наказателни дела. През 2017 г., когато олигархът вдига сватбата на дъщеря си, са били подадени няколко иска за фалит на холдинга му. Тогава на помощ се притекъл неговият сват Алберт Авдолян, който му заема почти 6 милиарда рубли (около 65 милиона евро). Когато по-късно опитал да си вземе заема от собствениците, сред които и Османов, те заявили, че договорът не е бил подписан от техни представители и Авдолян губи делото в съда и се разделя с огромна сума. Това поражда голям конфликт между двамата олигарски и техните деца се разделят.
0 comments post comment






Post Comment

To post comments you should first login