БЪЛГАРСКИ | ENGLISH

GRIGOR DIMITROV

Bulgarian Tennis Player

Last Single Match
Monte-Carlo Rolex Masters, €5950575
Monte-Carlo, Monaco,
R16: [7] Holger Rune (DEN )
loss: 6-7(9) 6-3 6-7(2)


Next Single Match
Mutua Madrid Open, €7877020
Madrid, Spain,
R64: T.B.A.

Current Ranking
101
Doubles: 1263
15 Apr 2024

The Challenging 2020 Season of Grigor Dimitrov

01 Dec 2020
Предизвикателният сезон 2020 на Григор Димитров


От "балканското тенис парти", през заразяването с коронавируса до четвъртия кръг на "Ролан Гарос" - сезонът в тениса предложи големи предизвикателства пред Григор Димитров.


Въпреки трудностите българският тенисист завърши годината с третия най-висок процент спечелени мачове през последните десет сезона - 62.1%. По този показател той изостава единствено от двете си най-силни години - 2014 и 2017 г., когато спечели седем от осемте си титли.


"Оценката за сезона е по-скоро положителна", каза мениджърът на Димитров - Георги Стоименов пред "Дневник".


В момента българският тенисист се подготвя за следващия сезон. Положителната новина е, че Димитров вече се чувства добре. "Григор мина обстойни прегледи на цялото тяло, които показаха, че е здрав", заяви Стоименов.


Така погледите вече са насочени към 2021 г., която остава обвита от много неизвестни. Докато чакаме новия сезон с този bet365 бонус код можете спечелите.


Идването на пандемията през пролетта доведе до спиране на сезона. В продължение на няколко месеца тенисистите изпаднаха в непозната обстановка, в която изгубиха игровата си практика заради липсата на мачове и на възможност за пълноценни тренировки.


Лъчът светлина дойде през юни, когато група тенисисти, сред които водачът в световната ранглиста Новак Джокович и Димитров, се събраха на Балканите за участие в демонстративен турнир.


Въпреки радостното начало и положителните емоции, събитието придоби обратен ефект заради големия брой заразени състезатели и представители на щабовете им. В това число Джокович и Димитров.


Впоследствие Димитров заяви, че е изкарал коронавируса тежко. Въпреки това с официалното подновяване на сезона в Ню Йорк - с преместения от Синсинати турнир от сериите "Мастърс" и с US Open, българинът реши да се впусне в предизвикателството.


По-късно той посочи, че вероятно това е било грешка. И разказа, че е сред хората, карали т.нар. "дълъг Covid".


"Сякаш не трябваше да ходя в Щатите, но трябваше да изпитам себе си. Трябваше да знам в какво състояние е тялото ми", заяви Димитров, цитиран от Би Би Си.


След Ню Йорк българският тенисист имаше силно участие на "Ролан Гарос", където записа най-доброто си класиране. Там той се възползва и от възможността, като игра с трима нископоставени играчи и стигна до четвъртия кръг.


През 2020 г. Димитров не успя да се класира за нито един финал. Той игра полуфинали в Акапулко (АТП 500) и в Антверпен (АТП 250).


Вниманието му вече е насочено към следващия сезон, който е пълен с въпросителни. Най-големите са свързани с началото в Австралия, където във въздуха остава провеждането на "АТП къп" (според местни медии турнирът няма да се проведе).


"Всеки състезател се подготвя, без да има никаква яснота", каза Стоименов. Това носи затруднения за тренировките на състезателите и за организацията на пътуванията им.


"Очаквам следващата година повече различни тенисисти да печелят турнирите. Сега физическата форма ще е важна, но по-важно стават манталитетът и психическата устойчивост на играчите. Заради липсата на въздействие от страна на публиката тенисът ще бъде в най-чистия си вид", добави Стоименов.
0 comments post comment






Post Comment

To post comments you should first login